Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Драга породице Читалић, задовољство ми је и част да прогласим успешан завршетак школског такмичења, које смо обележили Смотром у изведби ученика и Школског тима „Читалићи“.  Родитељи, ученици и колеге су могли погледати ученичке дневнике читања, презентацију ученика 2/3 , као и кратак приказ „Женидбе Краљевића Марка“ у интерпретацији „Читалића“ шестог разреда, којима су помогли другари из седмог и осмог разреда. И поред још три категорије – „Читалићи кликераши“ (тестирање) , „Читалићи гласници“ , „Звучна библиотека“ и „Читалићи креативци“(израда дневника), наши ученици су учествовали у овој последњој. Иако нам је ово прва година како смо у овом Пројекту, можемо бити поносни на одзив ученика љубитеља читања. Учествовао је 31 ђак, и то њих 17 из одељења 2/3, захваљујући преданости учитељице Виолете Митровић, која је изабрала добар начин да подстакне више од половине одељења да се прикључи Пројекту. Посебно бих истакла и њено залагање у припреми смотре, коју је оплеменила упутивши ученике на НТЦ систем, па је и публика имала прилику да креативно размишља. Такође хвала учитељима Бојану Мартиновићу и Данијели Трифић, наставницама Јасмини Даничић и Јулки Симовић, који су вредно радили и водили ученичке активности кроз овај пројекат.

Захвалност дугујем наставници ликовне културе Душици Рађеновић, наставнику физичког васпитања Душку Бојанову, психологу Бранки Милановић и домару Јови Вуковљаку. Велико хвала директору школе Небојши Трифићу, чијим залагањем и подршком је овај Пројекат успешно завршен на школском нивоу. Верујем да ћемо наставати сарадњу у истом духу и с ентузијазмом, који је синомним за наш Тим.

Комисију која је рангирала радове, чиниле су: Виолета Митровић (учитељица), Јулка Симовић (наст.српског језика) и Неда Павловић (библиотекар). Критеријуми оцењивања су били прописани од стране Ауторског тима и важе на нивоу целе Републике. 

Наши Читалићи су:

IIСара Бојанов (3.место), Емилија Бошковић, Јана Вуканић, Ивона Вукашиновић, Лука Гутић (2.место), Нађа Димитријевић (1.место), Маријана Јованић, Теодора Лугоња (2.место), Јована Љубеновић, Марија Марковић (1.место), Викторија Матић (1.место), Никола Младеновић (3.место), Арсеније Остојић (2.место), Сања Павловић, Јован Сентић, Огњен Стефановић, Миа Топић (3.место).

III3 Мина Стојановић (1.место), Анастасија Радуновић (2.место), Вељко Стевић (3.место), Богдан Живојиновић

III4 Анђелина Катић (1.место), Ања Антић (2.место), Сашка Маринковић (3.место)

V2 Невена Симијоновић (1.место) , Теодора Лукић (2.место)

VI1 Кристина Ристић (1.место), Оливера Милошевић(2.место) 

VI2 Александра Станојевић (1.место), Кристина Васић (1.место), Елма Дедић (2.место)

Хвала ученицама VI2 Јелени Алексић, Анђели Станковић, Милици Костић и Николини Гвозденовић, као и Лазару Недељковићу VII3 и Енису Салију VIII3, који су нам помогли у организацији Смотре.