Школска 2012/13. година

Народна традиција у трећем разреду

На почетку нешто слатко у одељењу III-3 ОШ \"Милоје Васић\". На часу Народне традиције, обрађивали смо занат посластичара. Посластичари су израђивали разне врсте колача-торте, баклаве, тулумбе... У посластичарницама су се могли наћи и освежавајући напици: лимунада, боза и кабеза. КАКО СЕ ПРАВИ ЛИМУНАДА? Док је учитељица секла лимун, ученици су прали руке, при чему се указује на важност одржавања хигијене у занатским радионицама које се баве производњом прехрамбених артикала. Цедили су лимун и сипали сок у чаше, додавали шећер и воду, мешали сламчицама. Уз освежавајући напитак договарали су се о будућим активностима, посетама занатлија у школу, ученика код занатлија.

Дечја недеља 2012.

Ученици су пригодним програмом означили почетак дечје недеље 2012. године.

Дани Науке 2012.

У среду 03.9.2012. године у оквиру Дечје недеље одржана је манифестација под називом Чаробни свет науке. Циљ манифестације је био промовисање науке кроз презентацију бројних експеримената и ученичких радова. Једноставни али и необични експерименти које је припремило тридесетак ученика шестог, седмог и осмог разреда и представили их млађим ученицима са жељом да им приближе физику,хемију,биологију,технику...

Имамо циљ - дођите на старт

Четвртог октобра 2012. године ученици млађих разреда учествовали су у „Трци за срећније детињство“ у организацији Црвеног крста. Трка је имала хуманитарни карактер. Победницима су уручене дипломе и пригодне награде, а свим ученсницима Организациони одбор Црвног крста општине Гроцка, захваљују на учешћу.

Дан здраве хране

У оквиру Дечје недеље, петак, 5. октобар, посвећен је здравој храни. Маме, баке, тетке и стрине припремиле су разне ђаконије, традиционална пецива од интегралног брашна. Деца су се уз одличну ужину лепо дружила и штотшта научила.

Поезија и здрава вода

Поводом Дечје недеље, другог дана, ученици III и IV разреда дружили су се са песником Бојананом Љубеновићем. Ученицима I и II разреда о здравој и чистој води, као и потреби заштите вода говорили су Марија и Зоран, представници Водовода.

Настава у природи - Копаоник, Панчићев врх

\"Освајање\" Панчићевог врха

Концерт за Анђелу

КУД „Болеч“ је организовало концерт са великим бројем учесника и ансамблима свих узраста. Сва прикупљена средства намењена су искључиво као подршка Анђелиној породици да се омогући лекарска интервенција и Анђелино лечење по етапама. Са великим задовољством истичемо изузетно добар одзив наших суграђана и родитеља где смо прикупили значајан износ у висини од 360.000, 00 динара и донацију СО гроцка у висини од 100.000, 00 динара.