Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

У оквиру предмета Цртање, сликање и вајање у нашој школи је у суботу и недељу, 19. и 20. марта, организован први део радионице графита. Пројекат који носи назив „Осликајмо зидове“ , изабран је на конкурсу Министарсва културе за финансирање уметничких дела за 2016. годину, као пројекат од значаја како за развој и афирмацију ученичког стваралаштва и промоцију савременог уметничког начина изражавања, тако и за оплемењивање окружења у ком ученици бораве. Радионицу воде професионални цртачи графита, у срадњи са ауторком пројекта, наставницом  Јеленом Марјановић.

У првом делу радионице, ученици су имали прилику да са предавачима прођу кроз почетну фазу израде графита, од осмишљавања мотива, преко израде скица на папиру до склапања свих идејних решења у једну композицију, коју ће уз помоћ цртача, пренети на зид у школском дворишту. Ученици су били потпуно ангажовани и укључени у осмишљавање скице, а имали су и прилику да посматрају процес њене израде у фотошопу.

До реализације графита остало је још две недеље, а у међувремену ученици ће моћи да посете основну школу „Скадарлија“, у којој ће такође бити у прилици да виде како настају графити.