Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Насеље

Насеље Калуђерица налази се на подунавском делу шумадијске греде, југисточно од Београда. Припада општини Гроцка и има катастарску површину од 932 ха.

Од центра Београда, Теразија, Калуђерица је удаљена 12 километара.

Кроз северни део насеља, развођем на Шугавцу, пролази пут Београд - Смедерево, а југозападним делом аутопут Београд Ниш. Кроз Калуђерицу протиче поток Баре који извире између Голог и Стојиног брда, а усекао се између узвишења Шугавац на североистоку и Голог брда, Бандере и Кариног брда на западу, југозападу односно југу.

Ово насеље (дуго се називало Стара Калуђерица) први пут се помиње у турским тефтерима 1528. године као село које има шест домова. Само две године касније већ има 28 домова и по броју становника налази се одмах иза Умчара и Лештана, највћаих села грочанске општине.

Прво досељавање у Калуђерицу везује се за крај XVII века, а досељеници су из Левча и источне Србије (Мусићи и Веселиновићи), а потом из околине Прилепа Анђелковици. Према предању, у Бубањ потоку је постојао манастир, а неке калуђерице су живеле у селу, те по њима село доби име које се до данас одржало.

Print Friendly, PDF & Email