Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Од петка 20. септембра  до недеље 22. септембра 2019. на Охридском језеру у Мекодонији  одржана је  шеста „Учитељијада“ чији је домаћин ове године било Нишко  друштво учитеља. На овогодишњој Учитељијади учешће је узело и Друштво учитеља Београда, као и сваке године.

Учитељијада је спортско-едукативна манифестација у оквиру које учитељи учествују и надмећу се у различитим спортским вештинама и размењују професионална искуства која се тичу физичке културе.

Пут Македоније из Београда  кренуло  је преко 100 просветара из различитих школа, који су се надметали у различитим спортским дисциплинама. Постигли су запажене резултате, а најбољи резултат остварили су у играма изненађења- друго место.

Сем спортског дружења било је и склапања нових познанства и пријатељства, размена идеја и много предлога за реализацију истих…Слободно време искористили смо за обилазак места и околине и упзнавање овог познатог бугарског туристичког центра.

Учитељи из Србије показали су своје умеће у баскету, одбојци, фудбалу, пливању,надвлачењу конопца, играма без граница, пикаду, шаху и стоном тенису. 

На шестој  Учитељијади на Охридском језеру  учествовало је преко 1100 чланова Удружења учитеља из Београда, Ниша, Новог Сада, Пожаревца, Крушевца, Мерошине, Шапца, Ваљева, Краљева, Јагодине, Смедерева, Драгачева…

 

Print Friendly, PDF & Email