Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Од петка 20. септембра  до недеље 22. септембра 2019. на Охридском језеру у Мекодонији  одржана је  шеста „Учитељијада“ чији је домаћин ове године било Нишко  друштво учитеља. На овогодишњој Учитељијади учешће је узело и Друштво учитеља Београда, као и сваке године.

Учитељијада је спортско-едукативна манифестација у оквиру које учитељи учествују и надмећу се у различитим спортским вештинама и размењују професионална искуства која се тичу физичке културе.

Пут Македоније из Београда  кренуло  је преко 100 просветара из различитих школа, који су се надметали у различитим спортским дисциплинама. Постигли су запажене резултате, а најбољи резултат остварили су у играма изненађења- друго место.

Сем спортског дружења било је и склапања нових познанства и пријатељства, размена идеја и много предлога за реализацију истих…Слободно време искористили смо за обилазак места и околине и упзнавање овог познатог бугарског туристичког центра.

Учитељи из Србије показали су своје умеће у баскету, одбојци, фудбалу, пливању,надвлачењу конопца, играма без граница, пикаду, шаху и стоном тенису. 

На шестој  Учитељијади на Охридском језеру  учествовало је преко 1100 чланова Удружења учитеља из Београда, Ниша, Новог Сада, Пожаревца, Крушевца, Мерошине, Шапца, Ваљева, Краљева, Јагодине, Смедерева, Драгачева…