Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

„Радост Европе“ је манифестација која још од давне 1968. године окупља децу из готово свих европских земаља  узраста од 7 до 14 година, чији је циљ песма, игра, другарство и разумевање другачијег. Почетком сваког октобра, београдски малишани у својим породицама угосте више стотина вршњака из целе Европе који собом доносе звук, покрет, слику, обичаје своје земље и различита умећа која, током четири дана програма, покажу на трговима, улицама и у дворанама Београда.

Сусрети пријатељстава, Међународни ликовни конкурс са својом завршном изложбом, забавни програм на Ади Циганлији, Гала концерт у Сава Центру и велика заједничка журка само су неки делови овогодишњег програма.

У главном дефилеу учесника данас, 2. 10. 2019. године,  у музичком делу програма наступали су Хор и оркестар ОШ „Милоје Васић“ из Калуђерице. Ученици наше школе ималу су велику част да наступају и поздраве учеснике карневала и остале грађане у главној београдској улици, и то чак на два места. Мали хор сачињен од ученика трећег и четвртог разреда наступао је Тргу Републике, под диригентском палицом уметнице Леонтине Вукомановић. Велики школски оркестар и дувачки декстет (одељење 5/4) под вођством проф. Огњена Марковића  наступали су на крају Кнез Михајлове улице.  Громогласни аплаузи и поздрави  другара из свих земаља Европе учинили су овај дан веома изузетним. Хвала велико Дечјем културном центру на дивној организацији. Целокупна организација наступа реализована  је и захваљујући учитељицама: Наталији Милчић, Марији Комазец, Тамари Вукашиновић и Милени Алексић.  Захваљујемо свим  родитељима и осталима који су дошли да подрже ученике.