Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Овогодишња "Дечја недеља"  након многих активности дошла је до самог краја. Част да затворе ову манифестацију имали су ученици 4-3 који су по ко зна који пут  показали велики таленат за глуму. Наиме, ђаци су, предвођени учитељицом Виолетом Митровић, дуже од месец дана припремали позоришну представу и костиме. Водили су нас кроз разне епохе и ондашње поимање љубави- најмоћнијег и најстаријег осећања. Почевши од пећинског човека, преко античког периода, шекспировког раздобља па све до Србије у 19. веку и данашњег савременог доба- осећање љубави је универзално и суштински се није променило од праискона. А како би показали шта то значи у пракси посматрање позоришне представе послужио је и као повод да помогнемо ученику 4-4 Милану Конићу. Њему је потребна операција како би покушао да се излечи и ово је била прилика да другари покажу солидарност и саосећање на делу и помогну Милану да прикупи потребна средства. Захваљујемо се свима који су учествовали и надамо се да смо бар мало помогли нашем другу.

 

 

Print Friendly, PDF & Email