Планетаријум у школи

Под  окриљем професора физике Душице Ивановић и професора географије Давида Милошевића, у нашој школи гостује тим Центра за промоцију науке.  Млади, занимљиви предавачи,  Ана Брајовић, Милица Ћустенбег, Немања Курбалија и Александар Јовановић  трудили су се да на што интересантнији начин  упознају ученике са тајнама које крију небеска тела у мобилном планетаријуму. Ученици су се упознали са особеностима земљиних суседа, јатима звезда, извором живота, разним  сазвежђима… Планетариjум jе сферни биоскоп коjи проjектуjе слике звезданог неба и неброjених спектaкуларних обjеката коjе можемо посматрати у нашем универзуму, ствараjући тако незамењиво образовно искуство.

Пројекције у мобилном планетаријуму су јединствена прилика за проширивање знања из области природних наука, како код ђака тако и код наставника, и представљају изузетно занимљив и атрактиван начин за ближе упознавање са астрономијом и сродним наукама.

Ово научно искуство изузетно се допало како млађим ученицима тако и оним старијим.  Путовање кроз планете, звезде и Млечни пут одушевило је ђаке који су пожелели да  нам ово постане пракса и у  наредним школским годинама.