Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Сваке године трећи дан „Дечје недеље” посвећен је здравој исхрани и добрим свакодневним навикама. Како би то показали и на делу и разменили искуства, ученици млађих разреда наше школе, традиционално имају здрав заједнички доручак.
Целе породице наших ученика ангажоване су на овом задатку- баке и дека су задужени за припремање природних воћних сокова без вештачких заслађивача и појачивача укуса, маме и тате обично за спремање посластица од хељдиног и ланеног  брашана… На ручно везеним столњацима шарениле су се теглице са разним врстама зимнице, ручно украшене домаће  погаче од овсеног брашана и сл.
Ученици и наставници су дегустирали специјалитете, дружили се и промовисали здрав начин живота у нади да то постане свакодневна здрава навика свих нас.

У сусрет Дану здраве хране ликовна секција трећег  разреда / 3-1,3-2,3-3/ направила је   малу дегустациону изложбу веселих сендвича чије фотографије такође можете видети у прилогу.

Пошто се идеја ученицима допала и наишла на опште прихватање, сутрадан 11.10.2013. ученици 3-4 пожелели су да се опробају у кулинарским вештинама.

 

Print Friendly, PDF & Email