Како настају велики цумани таласи? Може ли се perpetuum mobile  заиста направити? Како препарирати јазавца? Да ли је могуће ући у 3д филм? Како издвојити масти из чипса? Може ли се направити огроман балон од сапунице?  То су само нека од питања чије смо одговоре сазнали на 7. Фестивалу науке.

Манифестација је одржана ове године на следећим локацијама: РК „КЛУЗ“ , СКЦ, Еуросалон, Музеј науке и технике и галерија Народне банке. Чини се да је и то било мало за огроман број деце који је из свих крајева Србије долазио како би посетили ову  јединствену промоцију науке. 

Овогодишњи фестивал је одржан под слоганом „Суперхероји науке“.  У то име месец дана пре почетка организован је ликовни конкурс са истоименом темом. Инспирација за радове насликане слободном техником били су разни сегменти живота научника, њихов рад… Ученици 3-4 учествовали су на конкурсу. Такође, било је слободно поставити питања тзв. херојима науке који су на њих одговарали. 

У експериментима су уживали ученици виших разреда наше школе.  Посету је организовала проф.  Душица Ивановић уз  асистентцију професора Ане Вукашиновић, Ане Најданов, Маријане Ранчак, Љиље Спасојевић и Милене Алексић. 

Уживали смо и запамтили по коју демонстрацију која ће нам послужити као инспирација за наше радове и експерименте.