Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Како настају велики цумани таласи? Може ли се perpetuum mobile  заиста направити? Како препарирати јазавца? Да ли је могуће ући у 3д филм? Како издвојити масти из чипса? Може ли се направити огроман балон од сапунице?  То су само нека од питања чије смо одговоре сазнали на 7. Фестивалу науке.

Манифестација је одржана ове године на следећим локацијама: РК „КЛУЗ” , СКЦ, Еуросалон, Музеј науке и технике и галерија Народне банке. Чини се да је и то било мало за огроман број деце који је из свих крајева Србије долазио како би посетили ову  јединствену промоцију науке. 

Овогодишњи фестивал је одржан под слоганом „Суперхероји науке”.  У то име месец дана пре почетка организован је ликовни конкурс са истоименом темом. Инспирација за радове насликане слободном техником били су разни сегменти живота научника, њихов рад… Ученици 3-4 учествовали су на конкурсу. Такође, било је слободно поставити питања тзв. херојима науке који су на њих одговарали. 

У експериментима су уживали ученици виших разреда наше школе.  Посету је организовала проф.  Душица Ивановић уз  асистентцију професора Ане Вукашиновић, Ане Најданов, Маријане Ранчак, Љиље Спасојевић и Милене Алексић. 

Уживали смо и запамтили по коју демонстрацију која ће нам послужити као инспирација за наше радове и експерименте. 

 

Print Friendly, PDF & Email