Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

На часу народне традиције 4-3 били смо подељени у две групе.

Прва група имала је задатак да представи бабине у традиционалном добу. Ту групу су чинили: Давид Маринковић, Теодора Вукашиновић, Немања Јојић, Александра Живачевић, Александра Крнета, Милош Сентић, Жељко Баљошевић, Душан Спасовић, Едис Исхаки, Тијана Станојевић, Урош Павловић, Марија Саковић и Вања Стошић.„Традиционално доба“ је приказало обичаје из прошлости. Приказали су и неке од погача. Прва погача се звала повојница. Она се ломила детету изнад главе јер се веровало да, ако се то не уради, дете се неће оженити/удати. Друга погача је била проходаоница. Људи су раније стављали детету погачу да би дете на време проходало. Трећа погача се звала поступаоница и на њој су се налазили разни симболи. Веровало се да који симбол дете додирне, тим ће се занимањем бавити.

Друга група је имала задатак да прикаже бабине у савременом добу. Чинили су је: Никола Свилар, Марко Спасић, Матеја Николић, Ива Миленковић, Јована Ковачевић, Јована Вулин, Ален Ализоти, Предраг Јовановић, Анастасија Вуксановић, Моника Иванов и Јована Цветановић. „Савремено доба“ је приказало обичаје из садашњости. Приказали су како родбина дочекује мајку и оца када се враћају из породилишта са бебицом. Такође су приказали и поступаоницу на сличан начин као и традиционална група.

Часу народне традиције присуствовали су ученици разреда четврто један, наше школе, као гости, које смо почастили врућом погачом.

Print Friendly, PDF & Email