Остајемо амбасадори – постајемо ментори!

У Националном парку Ђердап, од 25.-28. маја, на свечаној презентацији прве „WWF академије за природу“ одржаној у Доњем Милановцу, заједно са осталим амбасадорским тимовима, наша школа је представила резултате пројекта „Навала на Авалу“.

Овај пројекат започели смо октобра прошле године у Петници, поставши амбасадори Авале,  и током школске године смо га реализовали у сарадњи са управљачем ПИО Авала.

У оквиру пројекта „Навала на Авалу“, радили смо на  промоцији природних и културних вредности овог заштићеног подручја. Наставници и ученици су кроз различите креативне образовне активности били укључени у заштиту природе.

Пројекат „Навала на Авалу“ обухватио је теме везане за значај заштићених подручја, еколошки отисак, односно животни стил и утицај људи на природу, као и за учешће грађана у очувању природе. Излетима на Авалу и одговарајућим активностима обележили смо: Међународни дан планина, Дан шума и Дан планете Земље. Учествовали смо у акцији „Сат за нашу планету“ и активацији „Глас будућих генерација“. У оквиру пројекта „Навала на Авалу“ одржана су предавања везана за различите еколошке теме: Еколошки отисак, климатске промене и учешће јавности у очувању животне средине. Различите еколошке радионице, литерарни и ликовни конкурси омогућили су учесницима пројекта „Навала на Авалу“ да покажу своју креативност.

Као први амбасадори Авале изузетно смо задовољни резултатима и презентацијом нашег заштићеног подручја! Али то није све, постали смо ментори следећој генерацији амбасадора Авале. Својим знанјем и искуством ћемо им помоћи да што лакше и лепше реализују свој пројекат.