Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Ученици трећег разреда су у петак, 26. маја 2017. године, извели наставни излет планиран Годишњим планом рада школе. Са својим учитељима Милком, Виолетом и Младеном обишли су градове средњег Поморавља Свилајнац и Јагодину. Заједно са учитељима о њима су бринули психолог школе Бранка Милановић као вођа пута, туристички водич Марко и Горан возач аутобуса.

Ученици су најпре обишли Природњачки центар у Свилајнцу где су на сликовит и примерен начин добили нова знања о настанку планете Земље и њеном развоју кроз епохе све до постанка човека. Видели су преко 200 минерала, три метеора која су пала на тероторију Србије и још много тога, али најзанимљивији су им били модели диносауруса у природној величини.

У Јагодини су у Музеју воштаних фигура видели како изгледају и укратко се упознали са биографијама знаменитих људи Србије и света. Потом су обишли Зоолошки врт „Тигар“ , а последњи сат боравка провели су у Спомен парку Руско гробље где су се поиграли, али и упознали са улогом Црвене армије у ослобођењу Србије у Другом светском рату.