Конкурс „Природа је мој свет“

Председник жирија литерарног конкурса посвећеног Десанки Максимовић „Природа је мој свет“, Слободан Станишић, 29. маја 2017.,  у Дечјем културном центру Београд је доделио дипломе и похвале награђенима и њиховим менторима, након чега  су присутни имали прилике да уживају у деловима из монодраме „Опоруке Десанке Максимовић“ у извођењу глумице Раде Ђуричин.

ДКЦБ је по други пут расписао литерани конкурс посвећен Десанки Максимовић на који је стигло је хиљаду песама основаца из Београда, Књажевца, Ниша, Бора, Стојника, Крагујевца, Прокупља, Власенице, Врбаса, Куле, Јагодине, Старих Бановаца, Крушевца, Панчева, Ваљева, Куршумлије, Медошевца, Мојсиња, Деспотовца, Бешке, Лајковца, Бечеја, Владичиног Хана, Бања Луке, Бјељине, Теслића и Власенице.

Ученици одељења 2-4 награђени су дипломом за групно учешће на конкурсу. Већина ученика, нажалост, није присуствовала додели, јер су тог дана били на излету. Међутим, остатак који није ишао, примио је захвалницу и књиге. Хвала родитељима који су довели ученике.