Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

   Матуранти наше школе посетили су Сајам образовања, који је јуче одржан у згради општине Гроцка. На Сајму су се упознали са представницима 24 средње школе и на њиховим штандовима сазнали који све смерови постоје, шта се крије иза необичног назива занимања, у каквим се условима одвија настава и пракса и колико им бодова треба за упис.

    Представници средњих школа, ученици и наставници, били су веома љубазни и стрпљиво су објашњавали све што је занимало наше матуранте, па чак и то која су најтраженија занатска занимања у земљи и иностранству.

    Најупорнији матуранти пронашли су и средњу школу „без јединица“, добили необичну „улазницу за будућност“, а најодважнији ученик добио је нову фризуру. За то време, девојке које су већ саставиле своју „листу жеља“ уживале су у музици бенда Осме београдске гимназије.

   Сајам образовања за осмаке под називом „Пронађи прави пут до жељене школе“ организовала је менторска школа „Свети Сава“ из Врчина под вођством директора школе Добрице Синђелића и Тима за професионалну оријентацију, а уз подршку и помоћ Градске општине Гроцка и Канцеларије за младе Гроцка.