Матуранти наше школе посетили су Сајам образовања, који је јуче одржан у згради општине Гроцка. На Сајму су се упознали са представницима 24 средње школе и на њиховим штандовима сазнали који све смерови постоје, шта се крије иза необичног назива занимања, у каквим се условима одвија настава и пракса и колико им бодова треба за упис.

    Представници средњих школа, ученици и наставници, били су веома љубазни и стрпљиво су објашњавали све што је занимало наше матуранте, па чак и то која су најтраженија занатска занимања у земљи и иностранству.

    Најупорнији матуранти пронашли су и средњу школу „без јединица“, добили необичну „улазницу за будућност“, а најодважнији ученик добио је нову фризуру. За то време, девојке које су већ саставиле своју „листу жеља“ уживале су у музици бенда Осме београдске гимназије.

   Сајам образовања за осмаке под називом „Пронађи прави пут до жељене школе“ организовала је менторска школа „Свети Сава“ из Врчина под вођством директора школе Добрице Синђелића и Тима за професионалну оријентацију, а уз подршку и помоћ Градске општине Гроцка и Канцеларије за младе Гроцка.