Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Вељко Петровић

У славу великог приповедача, песника, енциклопедисте, историчара уметности и новинара, Вељка Петровића, његов родни град Сомбор организује већ осму годину за редом манифестацију Вељкови дани. Програм манифестације подстиче проучавање целокупног опуса овог познатог Сомборца и негује савремену српску приповетку.

У сусрет манифестацији „Вељкови дани” Градска библиотека Карло Бијелицки у Сомбору и Организациони одбор књижевне манифестације која се одржава 4. и 5. децембара 2014. године расписују конкурс за најуспелију причу на слободну тему.

Жири Голубића, еминентни писци и уредници, ће доделити, ученицима основних и средњих школа, по три награде у три категорије (I категорија je за ученике од 1. до 4. разреда, II категорија  обухвата ученике од 5.  до 8. разреда и III категорија намењена је ученицима средњих школа). Уз поклоне и новчану награду за ове категорије посебно се додељује Гран при – Голубић, за најуспелију причу ученика основних и средњих школа.

Све заинтересоване ученике молим да рад предају свом учитељу, наставнику српског или директно у библиотеку до 7. новембра 2014. године.

Награђене приче биће објављене на интернет презентацијама Сомборске библиотеке www.biblioso.org.rs и www.biblionica.rs, а прича која освоји Голубић биће представљена на осмим Вељковим данима у децембру месецу.

Жири ће објавити резултате крајем новембра, а уручење награде ће бити на свечаном програму Вељкових дана.

Print Friendly, PDF & Email