Међународни конкурс за најуспелију причу „Голубић“

Вељко Петровић

У славу великог приповедача, песника, енциклопедисте, историчара уметности и новинара, Вељка Петровића, његов родни град Сомбор организује већ осму годину за редом манифестацију Вељкови дани. Програм манифестације подстиче проучавање целокупног опуса овог познатог Сомборца и негује савремену српску приповетку.

У сусрет манифестацији „Вељкови дани“ Градска библиотека Карло Бијелицки у Сомбору и Организациони одбор књижевне манифестације која се одржава 4. и 5. децембара 2014. године расписују конкурс за најуспелију причу на слободну тему.

Жири Голубића, еминентни писци и уредници, ће доделити, ученицима основних и средњих школа, по три награде у три категорије (I категорија je за ученике од 1. до 4. разреда, II категорија  обухвата ученике од 5.  до 8. разреда и III категорија намењена је ученицима средњих школа). Уз поклоне и новчану награду за ове категорије посебно се додељује Гран при – Голубић, за најуспелију причу ученика основних и средњих школа.

Све заинтересоване ученике молим да рад предају свом учитељу, наставнику српског или директно у библиотеку до 7. новембра 2014. године.

Награђене приче биће објављене на интернет презентацијама Сомборске библиотеке www.biblioso.org.rs и www.biblionica.rs, а прича која освоји Голубић биће представљена на осмим Вељковим данима у децембру месецу.

Жири ће објавити резултате крајем новембра, а уручење награде ће бити на свечаном програму Вељкових дана.