Након реализације Јесењег кроса у оквиру Дечје недеље победницима у свим категоријама уручене су дипломе и скромни поклон- одлазак у биоскоп. Победницима су се придружили и учесници активности током Дечје недеље- укупно 100 малишана.

У среду 15.10.2014. посетили смо дечју манифестацију “ КIDS FEST“ у Дому Синдиката и оквиру ње одгледали филм „Рајско путовање“. Биоскопској пројекцији претходили су наступи многих балетских трупа. Ученике су забављали кловнови, маскоте и жонглери. Биле су организоване бројне радионице Политике за децу, Студија Акаш, Црвеног Крста, Дечјег студија Мајдан  и др. Бројни спонзори Фестивала омогућили су слатко послужење за све ученике.

Филм „Рајско путовање“ долази у Србију као вид шведско-данске сарадње на сценарију у режији Есбена Тофта Јакобсена. Говори о срећној породици зечева. Његову мајку отео је краљ перја. Јохан је храбар и знатижељан мали зец који живи са оцем на броду. Узгајају поврће и Јохан има довољно простора да се игра. Он сваког дана из чамца шаље поруку у боци мајци на коју не добија одговор. Једног дана, док је његов отац био у набавци, добија тајанствени позив путем бродске радио станице. Јохан препознаје своју прилику да оде на место где је његова мајка и реши мистерију. Док све више и више учи о животу, долази у сукоб са најмоћнијом силом на свету.

Прича о малом зечићу који није довољно стар да разуме правила живота, а чезне за немогућим стварима није   оставила ученике  равнодушним. Напротив, подстакла их је да размисле и више цене породично благо које имају.

Велику захвалност у реализацији посете дугујемо интернет порталу МОНДО. Хвала Вам!