Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Свечани концерт „Београд пева”, под покровитељством Секретаријата за културу Градске управе града Београда и у организацији Удружења наставника музичке културе Србије, одржан је на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, у уторак, 10. децембра 2019. године, са почетком у 19 часова.

На концерту су наступали познати певачи и јединствени хор три стотине деце са шест београдских општина. Ученици наше Школе имали су привилегију да буду део овог великог пројекта заједно са наставником музичке културе Огњеном Марковићем. На репертоару су се нашле  песме које код ученика развијају патриотизам, свест о својој држави, матерњем језику, екологији, толеранцији, другарству,  лепоти различитости, безбедности у саобраћају, верским и државним празницима Србије, са посебним освртом на етно песме различитих крајева Србије.

Пројекат „Београд пева” направљен је са циљем да се подстакне неговање музичке културе и формирање малих хорова у школама са ученицима од првог до четвртог разреда.

Фотографије са концерта погледајте на адреси: