Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

У Француском институту у Београду, 17.9.2015. у 18 часова, отворена је изложба о климатским променама „Клима, под углом од 360 степени” и том приликом уручене су награде школама које су учествовале у конкурсу „Рука у тесту”.

Поставка је организована око четири теме и комбинује научни приступ и уметничку фотографију, са циљем да приближи младим људима и широј јавности изазове са којима се суочава ЦОП21 (21. Конференција УН о климатским променама, која ће се одржати у Паризу у децембру 2015. године).

Приступајући климатским променама кроз поглед фотографа Кадира ван Лоизена, изложба пружа могућност да заинтересовани анализирају недавне појаве које се дешавају на планети и позива грађане да поставе питања о утицају глобалног загревања, његовим узроцима и одговорности људи за тај феномен.

Под координацијом установе Universcience, у стварању изложбе учествовало је више од 20 научника и стручњака.

На отварању је говорила министарка за пољопривреду и заштиту животне средине Снежана Богосављевић Бошковић, амбасадор задужен за питања климе Беранжер Кенси, заменик шефа Делегације ЕУ Оскар Бенедикт и амбасодорка Француске Кристин Моро.

Изложба ће бити отворена до 24. октобра, а након Београда биће представљена у Паризу.

На овогодишњем конкурсу „Рука у тесту”, под називом „Осмислите данас сутрашњи свет!”, такмичила су се 22 пројекта. Учествовало је преко 800 ученика. Међу њима и ученици ОШ„Милоје Васић”, који су за свој пројекат похваљени.

Након отварања изложбе организован је коктел за све присутне.

Велику захвалност дугујемо проф. Стевану Јокићу из Нуклеарног института „Винча”, координатору читавог пројекта и читавом тиму Француског института. 

Изложби је присуствовало одељење 5-4 у пратњи разредног старешине Душице Ивановић и учитељице Милене Алексић.

 

 

Print Friendly, PDF & Email