Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

На Учитељијади одржаној од 23.9.2016. до 25.9.2016. у Брзећу, на Копаонику, проглашени су победници конкурса КРЕФ фестивала 2016., у организацији Учитељског друштва из Лесковца. Након проглашења осам филмова који су ушли у финале, током читавог лета комисија коју су чинили истакнути уметници из света филма и режије пажљиво је  посматрала сваки детаљ и тешко, како су на рекли, донела коначну одлуку. Одмах након ОШ „Млада поколења” из Ковачице, која је освојила прво место, ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић” из Крагујевца и ОШ „Чегар” из Ниша, који су поделили друго место, наша школа освојила је треће место заједно са ОШ„Кретивно перо” из Београда. Част да прими награду у име школе имала је учитељица Наталија Милчић. Организатори КРЕФ-а , Зоран Илић и Весела Богдановић надају се наставку сарадње наредне године.  Фестивал је био међународног карактера. Школа је добила много лепих и позитивних коментара за свој рад. 

У стварању филма учествовали су наставници са својим одељењима (школска 2015-16.):
Наташа Тадић  4-3, Тања Бојовић   4-1, Зорица Стаменковић 4-2, Наталија Милчић 3-2, Виолета Митровић 2-3, Марија Стојановић 1-2, Горана Голубовић 1-3, Милена Алексић 1-4, Огњен Марковић ( хор и оркестар), Неда Павловић и Славица Мастиловић.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email