Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Већ неколико година ОШ „Милоје Васић” сарађује са ОШ „16. децембар” из Мојстране (Словенија). У периоду од 19.9.2016. до 23.9.2016. десетине ученика из ОШ„Алекса Шантић” и ОШ„Милоје Васић” боравили су тзв. горнишком табору у долини Врата под Триглавом, највишим врхом некадашње Југославије.

Током петодневног боравка у Словенији, ученици су у пратњи директора, наставника и представника општине, имали прилику да се уживају у благодетима планинарења, ликовним радионицама, курсу прве помоћи, предавањима горске службе за спашавање…

Након доласка у Словенију домаћини су нас срдачно дочекали у школи а касније после курса прве помоћи ученици су смештени у кућама. Сутрадан је после обиласка Олимпијског трга уследила пешачка тура дуга око 12км долином Бистрице у Триглавком националном парку до планираског Аљажевог дома, у којем смо били смештени под Триглавом, у долини Врата. Приређен је и спуст zipp line - ом и предавање о триглавској флори и фауни. Други дан боравка представљао је највеће физичко искушење. Требало је освојити врх Лукњо 1763м. Лошије време није дозвољавало да се дође до самог краја. Поподневна израда сувенира пирографима била је подједнако занимљива како девојчицама тако и дечацима. Трећег дана организован је излет на језеро Блед и пешачење око њега, као и ликовна радионица. Током вечерњих термина ученицима је  организован пригодан програм, надметања, музички квизови, игре… Језичка баријера није била препрека, како су неки мислили да ће бити. Склопљена су нова пријатељства, али и понека симпатија.

Директори београдских школа и представници општина током боравка у Словенији подигли су сарадњу на виши ниво, склапајући ново пријатељство са ОШ „Јосипа Вандета” из Крањске горе. Циљ путовања била је размена искустава и упознавање са примерима добре праксе.

На растанку сузе, тужна лица због одласка и жеља да се поново сретнемо у Београду на пролеће. 

Велико хвала тиму ОШ „16. децембар” из Мојстране на свему што су нам приредили!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email