Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

У једном од веома старих а очуваних здања, у  Ранчићевој кући у Гроцкој, споменику културе од великог значаја за Републику Србију, у петак, 16.9.2016. године,  отворена је поставка „Моје окружење“ ликовних и фото радова деце и младих општине Гроцка.  Читава поставка део је конкурса који је објавио Центар за културу Гроцка поводом обележавања Дана европске баштине. 

Изложбена поставка обухвата десетине  најуспелијих радова са конкурса „Моје окружење, моја културна башта“, и десетине  одабраних фотографија 11 аутора насталих на фото-радионици, коју је водио београдски уметник фотографије Игор Мандић. 

Међу изложеним радовима налази се мноштво цртежа ученика 2-4, а међу награђенима је ученик Немања Николић. Он је за освојено 2. место у категорији млађих разреда награђен дипломом и пригодним поклоном. Упркос повредама успео је да дође и прими награду.

Поводом отварања изложбе пригодан музички програм приредили су полазници Музичке школе из Гроцке. Присутнима су се обратили  члан већа за образовање ГО Гроцка, Живадин Митрић и директорка Центра, Зорица Атић. 

Направљен је мали осврт на богат историјат грочанског краја и значај познавања места у којем се живи. Читав догађај пропратио је и истакнути дневни лист „Политика”.

Велико хвала организаторима на  указаном гостопримству.

 

Неке од фотографије у прилогу преузете су са интернет портала Центра за културу Гроцка.

 
Print Friendly, PDF & Email