Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

У једном од веома старих а очуваних здања, у  Ранчићевој кући у Гроцкој, споменику културе од великог значаја за Републику Србију, у петак, 16.9.2016. године,  отворена је поставка „Моје окружење“ ликовних и фото радова деце и младих општине Гроцка.  Читава поставка део је конкурса који је објавио Центар за културу Гроцка поводом обележавања Дана европске баштине. 

Изложбена поставка обухвата десетине  најуспелијих радова са конкурса „Моје окружење, моја културна башта“, и десетине  одабраних фотографија 11 аутора насталих на фото-радионици, коју је водио београдски уметник фотографије Игор Мандић. 

Међу изложеним радовима налази се мноштво цртежа ученика 2-4, а међу награђенима је ученик Немања Николић. Он је за освојено 2. место у категорији млађих разреда награђен дипломом и пригодним поклоном. Упркос повредама успео је да дође и прими награду.

Поводом отварања изложбе пригодан музички програм приредили су полазници Музичке школе из Гроцке. Присутнима су се обратили  члан већа за образовање ГО Гроцка, Живадин Митрић и директорка Центра, Зорица Атић. 

Направљен је мали осврт на богат историјат грочанског краја и значај познавања места у којем се живи. Читав догађај пропратио је и истакнути дневни лист „Политика“.

Велико хвала организаторима на  указаном гостопримству.

 

Неке од фотографије у прилогу преузете су са интернет портала Центра за културу Гроцка.