Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Нека дешавања у школи већ полако, може се слободно рећи, постају традиционална. То се најпре односи на Фестивал науке за који је резервисана средина Дечје недеље. Удружени  и сви на једном месту: млади биолози, физичари, хемичари и технолози,  у оквиру три школска часа, потрудили су се да млађим школарцима објасне и дочарају вулкане, живи лепак, атмосферски притисак… Читав сајам науке одржао се данас под надзором координатора Душице Ивановић и проф. Љиљане Спасојевић, Миљана Ранитовића Марије Бојанов.

Слоган манифестације која се одржала 8.10.2014. године у термину од 10:45 до 13:15 био је „НАУКА ЈЕ СВУДА ОКО НАС, САМО ЈЕ ТРЕБА ВИДЕТИ“. Већ четврту годину за редом ученицима од првог до четвртог разреда приказују се експерименти како би се пробудило интересовање за науку и истраживање. На овај начин промовише се наука од најмлађег узраста. 

Ученици седмог и осмог разреда су са својим наставницима припремили огледе из физике, хемије и биологије. Сви експерименти били су занимљиви на свој начин. Ове године ученици су сами  проналазили упутства за експерименте и набавили одговарајући материјал уз мању помоћ предметних наставника.

Проблем је био што је за многе експерименте било потребно коришћење воде у великим количинама. Наше помоћно особље помогло нам је да рашчистимо хол и доведемо све у ред.

Дан науке заузима значајно место у оквиру пројекта ПРОМОЦИЈА НАУКЕ који је прошле године покренуло Стручно веће за природне науке и математику. СПИСАК ОГЛЕДА И УЧЕСНИКА ФЕСТИВАЛА НАУКЕ