Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Нека дешавања у школи већ полако, може се слободно рећи, постају традиционална. То се најпре односи на Фестивал науке за који је резервисана средина Дечје недеље. Удружени  и сви на једном месту: млади биолози, физичари, хемичари и технолози,  у оквиру три школска часа, потрудили су се да млађим школарцима објасне и дочарају вулкане, живи лепак, атмосферски притисак… Читав сајам науке одржао се данас под надзором координатора Душице Ивановић и проф. Љиљане Спасојевић, Миљана Ранитовића Марије Бојанов.

Слоган манифестације која се одржала 8.10.2014. године у термину од 10:45 до 13:15 био је „НАУКА ЈЕ СВУДА ОКО НАС, САМО ЈЕ ТРЕБА ВИДЕТИ”. Већ четврту годину за редом ученицима од првог до четвртог разреда приказују се експерименти како би се пробудило интересовање за науку и истраживање. На овај начин промовише се наука од најмлађег узраста. 

Ученици седмог и осмог разреда су са својим наставницима припремили огледе из физике, хемије и биологије. Сви експерименти били су занимљиви на свој начин. Ове године ученици су сами  проналазили упутства за експерименте и набавили одговарајући материјал уз мању помоћ предметних наставника.

Проблем је био што је за многе експерименте било потребно коришћење воде у великим количинама. Наше помоћно особље помогло нам је да рашчистимо хол и доведемо све у ред.

Дан науке заузима значајно место у оквиру пројекта ПРОМОЦИЈА НАУКЕ који је прошле године покренуло Стручно веће за природне науке и математику. СПИСАК ОГЛЕДА И УЧЕСНИКА ФЕСТИВАЛА НАУКЕ 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email