Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

У среду, 8.10. 2014. године, наша школа је угостила службенике  Полицијске управе за град Београд. Од првог до трећег часа предавању, које су одржали полицијски инспектори 6. одељења  Марија Станковић и Станко Вијатовић, присуствовали су ученици седмог и осмог разреда.
Интерактивно, сажето, ефектно са много примера из свакодневног живота, били су занимљиви чак и најнемирнијим ученицима. Ђаци су информисани о начинима злоупотребе личних података, фотографија и других информација са друштвених мрежа. Знајући да их ученици често користе, покушали су да превентивно упознају аудиторијум са свим последицама коришћења „тешких“ речи, и прослеђивања података, а да тога нисмо ни свесни. Било је речи и о малелотничком вршњачком насиљу које је данас, нажалост,  свакодневна појава. Ученици су превентивно упознати са свим мерама и казнама које следе за све врсте наведених преступа.

 Пошто се вест о интересантном предавњу брзо проширила школом, на инсистирање разредних старешина петог и шестог разреда, аудиторијум је на последњем часу био бројнији. Услед великог интересовања и корисности савета и превенције наше госте позвали смо на још једно дружење.

Овом приликом захваљујемо се инспекторима на сарадњи.