Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД  за школску 2020/2021. годину

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД  за школску 2020/21. годину почиње  01. априла.2020. године

У ПРВИ РАЗРЕД уписују се деца рођена ОД 1. МАРТА 2013. ДО 1. МАРТА 2014. ГОДИНЕ  

Према допису Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године упис деце у први разред врши се електронским путем. (преузми допис)

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину од 1.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, биће накнадно достављено обавештење о даљем поступку уписа деце у први разред основне школе.

директор школе, Небојша Трифић с.р.

Да једна добра идеја рађа другу потврђује и наш ученички парламент који је подстакао проф. енглеског Драгану Екмечић да окупи део колектива школе који ће у оквиру једног школског часа седети у школским клупама и учествовати у активностима које ће задавати ученици-предавачи. Часу енглеског језика присуствовали су:  професори српског језика Јулка Симовић, Јасмина Даничић и Биљана Јовановић, библиотекар Тијана Вранић, учитељи Младен Ивановић, Наташа Тадић и Милена Алексић, проф. математике Ана Вукашиновић, проф. хемије Љиљана Спасојевић, проф. руског језика Марија Јанковић и проф. енглеског Драгана Екмечић.

 Присутни професори су врло озбиљно схватили своје улоге и уживели се роле ученика. Покушали су да на духовит начин демонстрирају разне досетке, причу на часу, гађање папирићима, тужакање, смишљање разних изговора, незнање… и све оно чиме се ученици служе како би избегли своје обавезе. Ученици 7/2 који су одржали предавање, Невена и Лазар,  имали су потешкоће да умире немиран разред и убеде га на часу енглеког није дозвољен разговор на српском. Присутни ученици увидели су да уопште није лако одржати дисциплину и испратити предвиђен ток часа. Многи су се препознали у приказаним поступцима. Поједини ученици били су изненађени лакоћом изведбе и убедљивошћу глуме наставника. Сви су забавили а час су напустили коментаришући како није лако бити са друге стране. Надамо се да ће овакав вид уживљавања у улоге других постати пракса.

 

Print Friendly, PDF & Email