Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

У организацији Градског завода за јавно здравље, у понедељак, 10. јуна 2019, у Дечјем културном центру Београд, одржана je манифестација ученика основних школа под називом „Твоје знање мења све“.

Овај догађај уприличен је са циљем да се јавности прикажу стечена и креативно упакована знања основаца који су током школске 2018/2019. године били укључени у програм „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“. Скуп је на самом почетку поздравила помоћница директорке Градског завода за јавно здравље Београда, др Светлана Младеновић Јанковић, иначе једна од креаторки овог едукативног програма и његова дугогодишња координаторка. Поздрав учесницима и гостима манифестације упутила је и представница Секретаријата за здравство Града Београда, др Александра Огњановић. Око 250 ученика узраста од трећег до седмог разреда из девет основних школа, били су актери одржаног креативног и забавног, али пре свега едукативног ђачког скупа. У холу Дечјег културног центра била су изложена и њихова графичка колажна остварења која су пратила истраживачку фазу програма. Уз то, публици су током и након програма, дељени и оригиначни ученички лифлети. У реализацији овог колажног перформанса учествовале су следеће београдске основне школе: „Момчило Живојиновић“ (Младеновац), „Ђура Даничић“ (Вождовац), „Соња Маринковић“ (Земун), „Алекса Шантић“ (Калуђерица), „Милоје „Васић“ (Калуђерица), „Филип Филиповић“ (Вождовац), „Олга Петров“ (Палилула) и „Бранко Ћопић“ (Раковица). Као специјални гости-учесници наступили су ученици трећег и четвртог разреда основне школе „Ђорђе Симеоновић“ из села Подгорац код Бољевца.

Зхваљујемо се велико нашој докторки Анђелки Грујичић на позиву и веома преданом раду. 

Print Friendly, PDF & Email