Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Ближи се крај школске године, па се самим тим финализирају и сви започети пројекти. Годишњим планом рада Школе предвиђено је да се током јуна месеца све школе учеснице пројекта „Даљине раздељују, минијатуре спајају”  састану и споје своје завршне радове. 

Наша школа била је домаћин сусрета колега и ђака следећих школа:  „Др Бошко Вребалов“Меленци, „Јан Чајак“ Бачки Петровац, „Доситеј Обрадовић“ Пландиште, Светозар Марковић –Тоза“ Елемир , „Алекса Шантић” Калуђерица- Београд, „Дуле Караклајић” Лазаревац, и „Скадарлија” Београд.

Потрудили смо се да на најбољи могући начин представимо гостима део онога што радимо. Ученици 2-4, 2-2, 4-1 и 4-3 са учитељицама Сњежаном, Тањом, Наташом и учитељем Младеном, су певали, играли, свирали… Приказан је и филм о школи. Наши гости били су врло учтиви и фини. Након предстваљања учесника и школе домаћина, уследила је заједничка радионица у којој су учествовала одељења 1-4, 2-1 и 2-3. За то време проф. ликовног Душица Рађеновић спојила је све минијатуре у велики завршни рад. Крај дружења искористили смо за размену искустава и даље планове уз освежење. Госте је поздравио и директор школе, коме се овом приликом захваљујемо на помоћи приликом реализације читавог пројекта. Такође, захваљујемо свим ученицима и родитељима који су помогли нашу акцију.

Више фотографија на
https://www.facebook.com/os.miloje.vasic/photos/?tab=album&album_id=1044553478970106

 

Print Friendly, PDF & Email