Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Другу годину за редом, као део сарадње, ученици наше школе присуствују Дечјој Олимпијади у ОШ„Антон Скала”.

Да подсетимо, Основна школа „Антон Скала” се бави васпитањем и образовањем деце са лаком, умереном менталном ометеношћу и аутизмом. Школа је основана 1964.годинe, а од 1967. годиненалази се се на Сењаку,  Општини Савски Венац у улици Петра Чајковског 2 а , у најлепшем делу града, окружена зеленилом и великим двориштем. Име „Антон Скала” добила је по оснивачу југословенске дефектологије који је био  први човек у Влади Краљевине Југославије задужен за оснивање и развој специјалних школа 1972. Прва је школа на Балкану која је 1978.године отворила одељење за образовање и васпитање деце са аутизмом ‚а до пре неколико година је била једина у Србији.

Овогодишња 28. Дечја Олимпијада одржана  je 09.06.2016.године у дворишту школе и  носила је слоган  Занимања разних има али знање треба свима“.

Гости су били ученици основних, средњих и интернационалних школа, представници Секретаријата за образовање и дечју заштиту, представници  ГО Савски Венац, спортиста Никола Рађен,одбојкашица Ана Лазаревић, певачи Сергеј Ћетковић, Рамбо Амадеус и  Ана Kокић,  и глумац Никола Kојо.

У такмичарском делу програма  деца су имала прилику да учествују у дисциплинама: набацивање обруча, скакутање са лоптом, пикадо, штафетно трчање, обарање чуњева, ходање на три ноге, вођење лопте и обруча…

Ученици наше школе били су у пратњи наставника: Горане Голубовић, Наталије Милчић и Јовице Каличанина; психолога Бранке Милановић, логопеда Весне Драгутиновић  и секретара Снеже Хинић. 

 

Више фотографија на https://www.facebook.com/os.miloje.vasic/photos/?tab=album&album_id=1044538465638274

Print Friendly, PDF & Email