Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

„Лепоте! Уз реку, као лабуд бео,
Лежи Мостар и, пун сунца, адиђара,
Сав трепти, и стреми с копљама мунара
Као да би небу полетети хтео.“

                                                         А. Шантић

 

Да не воле само ђаци ескурзије, потврђују професори ОШ „Милоје Васић“, који су претходног викенда, кренули пут  Шантићевог  родног  краја  са колегама из пријатељске ОШ „Алекса Шантић“. Обилазак  Мостара започет је  посетом Шантићеве радне собе у кући чувеног Светозара Ђоровића. Могли су се уочити разни лични предмети  песника, као  и оригинални рукописи његових  дела.  Уследило је и незбежно сликање поред Шантићевог споменика, као и обилазак његовог гроба.  Посећена је и велика  православна црква, као и низ других мостарских знамења и незаобилазни мост. Дружење је настављено посетом Сарајева- Башчаршије и обиласком познатих занатских радњица старог града и  уживањем у босанском специјалитету- ратлуку. Уживало се и у прекрасној природи поред  врела реке Босне.

Print Friendly, PDF & Email