Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

    Пројекат Библиотеке града Београда „Читам, па шта!“, чији је основни циљ да децу усмери ка књизи и прошири њихова интересовања изван оквира обавезне лектире, ове године успешно је реализован у Калуђерици.
     Деца су заинтригирана препорученим насловима и неистраженим простором за доказивање кренула у нова читалачка искуства. Препознавши добар пројекат, учитељи и наставници су  дали ученицима подршку и подстицај за рад. Библиотекари одељења Библиотеке „Илија Гарашанин“ у Калуђерици заузели су се да пројекат спроведу до краја и награде сваки труд. Такав круг добре воље сломио је сваку препреку и нашао решење за успутне проблеме. Наша школа имала је највише представника. Тиме смо показали да се код нас чита без обзира на све.
     У петак, 28. маја, у просторији Библиотеке „Илија Гарашанин“ у Калуђерици уприличена је свечана додела читалачке значке, којој су поред ученика присуствовали и родитељи. Библиотекарка Жељка Шаин Милошевић поздравила је све присутне и похвалила истрајност младих читалаца најављујући већу подршку Библиотеке града наредне године. Госпођа Милена Нена Јовичић изнела је најбоље детаље из сваког дневника и похвалила иновативност и разноликост радова. Учесници су имали времена да разгледају дневнике и размењују искуства. Био је то диван повод за дружење љубитеља књиге. Наравно, сви су заслужено награђени, родитељима на понос.
     Честитамо ученицима Нини Ранитовић 2/1, Луки Петковићу 2/1, Теодори Бошковић 3/3, Невени Симијоновић 4/2, Тари Аџић 5/4 и Николи Свилару 5/3.