Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

У циљу што боље едукације деце са посебним потребама наша школа је потписник сарадње са ОШ„Антон Скала”. Задатак наше сарадње биће да се најпре помогне наставницима у раду, а самим тим и ученицима.

Основна школа “Антон Скала“се бави васпитањем и образовањем деце са лаком, умереном менталном ометеношћу и аутизмом. Постоји од 1964. Еминентна је и призната у својој области. 

Данас смо имали част да будемо гости на ДЕЧЈОЈ ОЛИМПИЈАДИ, која се одржава већ 26 година у овој школи. Присуствовали су ученици из готово свих школа са потешкоћама у развоју. Ова манифестација је радо посећена и од стране јавних личности, представника локалне заједнице, као и деце из редовних школа, чак и интернационалних, који им пружају подршку  уживајући у игри, забави и дружењу.  

Одмеравање снага одигравало се у десетинама вештина као што су: набацивање обруча, скок у даљ, штафетно трчање,  вођење лопте, надвлачење конопца, пикадо, бацање лоптица…

Поред такмичарског дела програма домаћини су се потрудили да ова манифестација има и културно-уметнички значај. Идеја је била да се подсетимо бајки и ликова уз које смо сви одрастали. Свака школа учесник имала је задатак да представи једну бајку, а мото Олимпијаде био је „Доброта је највећа врлина, кажу бајке од давнина”. 

Наша школа имала је задатак да представи бајку „Транова ружица”, те су се ученици са наставницима потрудили да на најбољи начин дочарају ликове. 

Сви смо данас уживали и надамо се да смо започели једно ново пријатељство. Нашим домаћинима се много захваљујемо на свему што смо од њих научили. Надамо се скоријем дружењу.

Print Friendly, PDF & Email