Стручно веће предмета уметности и вештина обележило је ,,Светски дан срца”, са жељом да се код ученика развија компетенција одговоран однос према здрављу, али и да се сви подсетимо колико је важно волети: планету, домовину, школу, родитеље, другове…

У изради сценографије за бину учествовали су ученици старијих разреда, радовима са часова технике и технологије (наставнице Драгана Мосуровић, Гордана Јовановић и Ана Најданов), а придружили су им се и ученици млађих разреда, као и много пута до сада (панои и лицидерска срца). Панои на бини и око бине били су украшени радовима ученика са часова ликовне културе, на тему љубави (наставница Душица Рађеновић). Ученице Анастасија и Дијана украсиле су пано фотографијама и причама о грађевинама чију су градњу финансирали кнезови Милош и Михаило Обреновић. Међу овим познатим личностима нашло се и име наше прве жене архитекте, Јелисавете Начић.

Психолог Бранка Милановић и наставник биологије Миљан Ранитовић, одржали су радионицу под називом ,,Ти си моје срце”, у одељењу 6/2.

Срца од коже – медаље која су направили ученици старијих разреда подељена су свим одељењима млађих разреда, за једног ученика по одељењу, који по мишљењу својих другова има ,,најбоље” срце.

За време великог одмора, Огњен Марковић – наставник музичке културе и Иван Виларет – наставник физичког и здравственог образовања, организовали су такмичење ученика старијих разреда у музичким столицама. Победници су као награду добили магнете од шпер-плоче, у облику срца.

Драгана Мосуровић