У понедељак, 26. септембра 2022. године, наша школа обележила је Европски дан језика. Поменули смо многе стране  језике и оно по чему су специфични. Наравно, причали смо и о свом, матерњем језику – српском, и истакли његове карактеристике – по чему је различити и посебан, а по чему је сличан другим језицима, којој језичкој породици припада.

Заједно смо причом путовали и до Торина, Хаваја, Пекинга, Москве, Скопља, Берлина, Атине, Љубљане, Париза и многих других светских метропола, поздрављали и учили да поздрављамо становнике ових градова на њиховим матерњим језицима, причали о неким њиховим обичајима, разговарали о томе по чему је сваки од тих језика изузетан, леп и посебан.

Причали смо заједно и на светском језику, енглеском, а затим и о томе зашто је баш тај језик којим се људи на целом свету могу споразумети. Помињали смо и речи из нама мање познатих језика, чак смо покушали и да читамо неке, или да их знаковима покажемо. Негде смо били више, а негде мање успешни. Али, једно је сигурно, имали смо јаку жељу да учимо, да комуницирамо, да се споразумемо са многим људима на свету. Ученици четвртог разреда су својим цртежима на различитим језицима послали поздраве целој Европи и свету, позивајући на тај начин децу света на дружење, пријатељство и љубав.