Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Студио Б и УШЋЕ Шопинг Центер покренули су конкурс за најбоље приче матураната на тему „Мојих четрнаест година у Београду”, односно „Мојих осамнаест година у Београду”. Приче ће бити представљане у оквиру акције „Студио Б матурант у УШЋУ”, која ће трајати до 27. априла када ће бити проглашене најлепше приче у четири категорије.

Аутори прича, ученик и ученица осмог разреда, односно ученик и ученица четвртог разреда средње школе, биће награђени гардеробом за матурско вече коју обезбеђују партнери УШЋЕ Схоппинг Центра.

stbmaturantStrana2Акција градске телевизије Студио Б и УШЋЕ Шопинг Центра има за циљ да подстакне креативност матураната основних и средњих београдских школа у писаном изражавању, као и да их обрадује одевном комбинацијом за тако важан догађај у животу сваког тинејџера. Како је данашњој омладини веома важан препознатљив стил, партнери у овој акцији обезбедили су матурантима оригиналне комбинације за матурско вече како би тај посебан дан у животу младих особа учинили још лепшим и занимљивијим.

Позивамо матуранте основних и средњих школа да нам шаљу приче о одрастању у Београду. Ауторима најбољих радова поклањамо гардеробу за матурско вече. Своје радове шаљите до 20. априла на е-маил maturant@studiob.rs или поштом на адесу Студио Б, Масарикова 5, са назнаком МАТУРАНТ.

Нека вас љубав према Београду учини најлепшима на матурској вечери.

вашpotpisSTB

Print Friendly, PDF & Email