Упознати себе, препознати своје таленте и ускладити их са интересовањима и жељама нису нимало лаки задаци, а има више прихватљивих решења. Посебно је тешко једном четрнаестогодишњаку, који се, можда, први пут у животу нашао пред таквим искушењем. Треба добро да се напрегну како би у брујању различитих савета чули свој унутрашњи глас и много одважности да тај глас следе.profesionalna_orijentacija_srednja_skola

  Ретки су матуранти који знају шта ће уписати. Пред пријемни испит та неодлучност ствара додатни стрес. Како би им олакшали прелазни период и помогли да донесу „коначну“ одлуку, основне школе, Национална служба за запошљавање, Канцеларија за младе и локална самоуправа су развиле програм Професионалне оријентације.
    У оквиру тог програма будућим средњошколцима се, између осталог, пружају информације о занимањима и путевима образовања. Ове године, у понедељак 27. априла, у Великој сали општине Гроцка, одржаће се Сајам образовања на коме ће учествовати двадесет седам средњих школа.
    Тим за професионалну оријентацију наше школе организовао је одлазак осмака. Надамо се да ће на Сајам отићи наоружани многим питањима и да ће пронаћи одговоре који ће им помоћи у попуњавању листе жеља.