Програм „ученик недеље“ у одељењу 3-3

Ученик недеље је програм који се реализује у оквиру часа одељенског старешине.

Примењујући програм изграђује се самопоштовање код ученика, од користи је за читаво одељење,јер омогућава:

  • Развијање способности ученика да говоре пред публиком,
  • Развијање способности слушања другог и постављања питања,
  • Сагледавање способности, талената и интересовања сваког ученика понаособ,
  • Унапређивање комуникације између оних који су заинтересовани за образовање

( родитељи, школа, локална заједница)

  • Стварање заједништва у одељењу

 Активности  обично започињемо у понедељак, када ученик недеље донесе своје радове, предмете који су му важни, своје успомене и све оно што би желео да његови другови из одељења виде током недеље.Говори о себи пред одељењем, другови и учитељица му упућују речи охрабрења.Ученик крајем недеље треба да доведе госта у одељење. Гост може бити родитељ или рођак који ће ђацима говорити о свом занимању или га приказати.На тај начин ученицима ће се омогућити да упознају различита занимања и хобије и да различите људе доживе као јединствене личности које имају своје породице, своје посебна таленте и интересовања и које припадају разним културама.Захваљујући учествовању у овој активности, код ученика ће се развити вештине слушања другог, постављања питања и излагања пред публиком. Тиме ће се такође допринети стварању заједништва у одељењу, док ће сви ученици осетити да су подједнако важни чланови групе којој припадају.

До сада су били ученици недеље Арсеније Остојић и  Марија Марковић, као  и Михајло Јовановић који је ученик ове недеље. Позвали су у госте свештеника Остојић Милорада и стоматолога Петковић Дејана, који су на занимљив начин говорили о себи и о свом занимању. Ученици 3-3 сваком госту обавезно поклањају и захвалницу, у знак сећања на дружење.

У петак, 4.11.2016. године , позвао нас је  Јовановић Драган у ватрогасну бригаду у Улици Мије Ковачевић, у Београду, где ће нам ватрогасци  приказати како изгледа њихово радно место и шта користе у свом раду.

Захваљујемо се гостима и ученицима недеље!