Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Ученик недеље је програм који се реализује у оквиру часа одељенског старешине.

Примењујући програм изграђује се самопоштовање код ученика, од користи је за читаво одељење,јер омогућава:

  • Развијање способности ученика да говоре пред публиком,
  • Развијање способности слушања другог и постављања питања,
  • Сагледавање способности, талената и интересовања сваког ученика понаособ,
  • Унапређивање комуникације између оних који су заинтересовани за образовање

( родитељи, школа, локална заједница)

  • Стварање заједништва у одељењу

 Активности  обично започињемо у понедељак, када ученик недеље донесе своје радове, предмете који су му важни, своје успомене и све оно што би желео да његови другови из одељења виде током недеље.Говори о себи пред одељењем, другови и учитељица му упућују речи охрабрења.Ученик крајем недеље треба да доведе госта у одељење. Гост може бити родитељ или рођак који ће ђацима говорити о свом занимању или га приказати.На тај начин ученицима ће се омогућити да упознају различита занимања и хобије и да различите људе доживе као јединствене личности које имају своје породице, своје посебна таленте и интересовања и које припадају разним културама.Захваљујући учествовању у овој активности, код ученика ће се развити вештине слушања другог, постављања питања и излагања пред публиком. Тиме ће се такође допринети стварању заједништва у одељењу, док ће сви ученици осетити да су подједнако важни чланови групе којој припадају.

До сада су били ученици недеље Арсеније Остојић и  Марија Марковић, као  и Михајло Јовановић који је ученик ове недеље. Позвали су у госте свештеника Остојић Милорада и стоматолога Петковић Дејана, који су на занимљив начин говорили о себи и о свом занимању. Ученици 3-3 сваком госту обавезно поклањају и захвалницу, у знак сећања на дружење.

У петак, 4.11.2016. године , позвао нас је  Јовановић Драган у ватрогасну бригаду у Улици Мије Ковачевић, у Београду, где ће нам ватрогасци  приказати како изгледа њихово радно место и шта користе у свом раду.

Захваљујемо се гостима и ученицима недеље!

Print Friendly, PDF & Email