Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Уколико си читао авантуре Џеронима Стилтона и желиш да размениш утиске о књизи са другим љубитељима ових авантуристичких прича, библиотека школе те позива на књижевно дружење „Авантуре Стилтонових“, које ће се одржати у понедељак у 12:30 ч. (у време 6. часа).

Један час посветићемо убедљиво најчитанијој књизи у школи. Разрешићемо мистерију ко је ауторка ових прича, а ко главни лик и како се они преплићу.

Анализираћемо ликове, откривати које су то особине записане у именима главних ликова, шта значи стилтон, а шта трапола и какве везе има с тим фета или моцарела?

Погледаћемо и цртани и покушати да откријемо које су разлике између цртане серије и књиге. Који је медиј, књига или телевизија, пре стигла до вас? Зашто нам је лакше да гледамо цртани него да читамо?

Открићемо да ли постоје још неке приче или бајке које су екранизоване, тј. претворене у цртани филм или филм за децу.

Придружите нам се
библиотекар Тијана Вранић

 

Print Friendly, PDF & Email