Посетили смо Међународни еколошки фестивал – GREEN FEST

Међународни фестивал зелене културе „Green fest“ је јединствени догађај у југоисточној Европи који кроз ревијалне и такмичарске филмове, изложбе фотографија, зелених иновативних производа и технологија, иницијативе, креативне радионице, дебате, предавања, и још много интересантних садржаја, покреће зелени талас добрих промена у друштву.

Фестивал je одржан од 29. до 31. октобра, у Дому омладине Београда, а посетиоци су ове године имали прилику да присуствују изузетно занимљивим предавањима и панел дискусијама, погледају филмове који учествују у такмичарском програму, али и ревијалне филмове од којих се чак 7 премијерно приказује у Србији.

Међу посетиоцима у петак 31.10.2014. били су и ученици 4-4 који су присуствовали са учитељицом радионици „ Здравље на уста улази“ где су се упознали са водећим начелима здраве исхране и ГМО компанијама. Уследила је и пројекција филма „Већи од живота“ о пренасељености великих светских градова. Пут до Дома Омладине искористили смо и за још једно упознавање са знаменитостима града у којем живимо а послали смо и радове за Фестивал науке и научили како се шаље пошиљка у пошти.