Школа по мери детета

 

Архиве

Руски центар је међународни културни пројекат, који је покренуо фонд „Руски свет“ из Москве у сарадњи са водећим светским образовно-просветним институцијама. У свету постоји око 50 центара, у Северној и Јужној Америци, широм Европе и у Азији. Први Центар у Србији отворен је 2009. године у Новом Саду, а затим је на иницијативу Фонда отворен и у Београду на Филолошком факултету.

Ученици наше школе су 7.11.2014. посетили Центар где су им представљене делатности и културно-образовни програм, који се остварује кроз квизове, округле столове, концерте, тематске вечери, приказивање филмова, радионице,.. У посети су били ученици шестог и седмог разреда који похађају секцију руског језика и часове додатне наставе и професор руског језика Марија Јанковић.

Руски центар у Београду поседује библиотеку са око 1.000 књига и преко 100 дискова са мултимедијалним, аудио и видео материјалом. Центар нуди бесплатан приступ електронским верзијама централних руских средстава јавног информисања, руским интернет ресурсима, електронским каталозима и мултимедијалним колекцијама. Ученици су имали могућност да се упознају с библиотеком, да се представе на руском језику и да учествују у квизу познавања језика који је за њих припремљен. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email