Посета Међунарном београдском сајму књига 2015

Чланови библиотечке и секције руског језика су и ове године посетили Међународни београдски сајам књига, али овога пута у друштву чланова библиотечке и новинарске секције ОШ,,Миливоје Боровић“ са Златибора. На Сајму, 60. по реду, на штанду издавачке куће „Пчелица“ дочекао нас је писац Бојан Љубеновић и представио своје нове књиге под називима „ Књига за заљубљене дечаке“ и  „Књига за заљубљене девојчице“ . Након духовитог представљања ових још духовитијих књига, ученици су имали задатак да напишу љубавне поруке и писма како би помогли разрешењу мистерије љубави.

sajam 1 sajam2 sajam3

DSCN6718 DSCN6773 DSCN6775

На Сајму, чији је слоган ове године био „Шта би било да није било?“,проглашени су издавач године, издавачки подухват године, дечја књига године, најбољи издавач из дијаспоре, посебно признање за допринос у области науке, специјално признање за издавача, књигу или стрип, најлепша књига и специјално признање за младог дизајнера књиге.

Награду Дечја књига године деле равноправно књига Раше Попова „Необичне приче о спортистима света и Србије“ (Bookland) и едиција „Овако се живело – Лепенски вир“ (Креативни центар).

 

Раша Попов
Раша Попов