Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

zvukШести београдски Фестивал науке одржан је у периоду од 29. новембра до 3. децембра 2012. године у просторијама РК „Клуз”,  СКЦ-у  и  галерији Народне банке Србије. Слоган фестивала био је „Нема теорије”.

 С обзиром да научници кажу да се најефикасније учи увиђањем, организатори су се побринули да кроз едукативно-забавни програм посетиоци увиде неодољивост науке. На Фестивалу науке она је лака као игра, лепа као уметност, узбудљива као експеримент и забавна као шоу.

Оно што је превазишло сваку теорију, јесте чињеница да се свих 75 ученика наше школе, који су посетили фестивал, зачарало науком.  Присуствовали су  живом и интерактивном програму са много практичних активности и идеалном дозом теоретисања.   Интернационални предавачи, који се упорно враћају с најсвежијим сазнањима, учинили су атмосферу међународном. Одушевљење нису скривали ни професори: Ана Вукашиновић, Миљан Ранитовић, Маријана Ранчaк, Љиљана Спасојевић, Драгослава Петровић, Ана Најданов, Милена Алексић и организатор посете Душице Ивановић.

Највећа атракција овогодишњег фестивал био је Ласер шоу- дело експерата за звук и светлост с Универзитета Лунд. Изазвали су овације и поклонили  ученицима осмог разреда, предвођеним проф. Дргаославом Петровић,  незаборавно искуство космичких размера! Огледи из атомске физике који се претварају у невиђен светлосни шоу, ломљење винске чаше звучним таласима и коморе с ватром која делује незаустављиво, само су део њихове путујуће лабораторије.

С нестрпљењем очекујемо наставак  приче о Медијани, царству гљива, добијању етарских уља, чаробном свету седам слободних вештина, пећинама, новости из свемира…  следеће године на истом месту.

Print Friendly, PDF & Email