Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

„Наишли смо на парчиће угљена, једну шаргарепицу, стару метлу и шерпу.”  Девојчица Марта није могла да престане да размишља шта се ту догодило. Било је пролеће.” Које је ваше објашњење?
Урош Петровић  „Мистерије Гинкове улице”

Питала нас је учитељица на неком од часова. Објашњење је лако- то су остаци некадашњег Снешка Белића, сада је пролеће и он се отопио. Свима нам се допало да решавамо такве мистерије. А сада када смо чули временску прогнозу, можемо се додатно радовати јер нам предстоји први снег. Надам се да метеоролози неће погрешити.

Много волим снег. Иако је календарски још јесен, напољу се шуња једна страшна баба. Зове се Прехлада. За њу сте сигурно чули. Када изађемо напоље необучени, она нас стегне за нос или грло. Када имате капу, шал и рукавице- не може вам ништа. Сигурно се спремила и за јуче и за данас јер читаво наше школско двориште прекривено је белим пахуљама.

Са нестрпљењем смо чекали последњи час јер нам предстоји рад у сали за физичко. Међутим, дошло је до промене плана и кренули смо напоље- били смо зачуђени и толико смо се радовали. Били смо подељени у две групе. Такмичили смо се ко ће пре направити Снешка Белића. Па, не зна се ко се више обрадовао. Забава је веома важна за децу. Зар није тако? Такмичили смо ко ће га лепше обликовати и украсити. Неки ђаци нашли су занмљиве гранчице и чепиће који су нам послужили уместо метле и дугмића. Обе групе су се сликале са својим Снешком.

Када смо се вратили унутра дошло нам је да ставимо рукавице које смо претходни дан правили на часу ликовног- руке су нам се охладиле, али смо их брзо угрејали на радијатору. Лагано смо кренули кући, пресрећни- грудвајући се успут. Снег значи радост.

Сава Бојанић, Јована Додић, Исидора Ђорђевић, Марко Даутовић 3-4

Print Friendly, PDF & Email