Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Ускоро ћеш се наћи пред једном од важних одлука - пред одлуком, која ће у великој мери да утиче на твоју будућност. Опредељење за једно од занимања и школу, није само избор онога што ћеш радити и што ће ти се дешавати следећих неколико година. Избором занимања и школе бираш оно чиме ћеш се можда бавити целог свог живота.

Ако будеш имао све информације које су важне за прави избор средње школе направићеш добар избор.

Овај информатор има за циљ, пре свега, да те упути у „тајне” полагања пријемног и завршног испита који те чека на крају твог осмогодишњег школовања. Да би наставио своје образовање, потребно је да се упишеш у неку од средњих школа које трају три или четири године. Али пре него што наставиш школовање, потребно је да покажеш знање на пријемном или завршном испиту.

Ове школске године полагаће се  математика, српски језик и комбиновани тест по завршетку VIII разреда.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије направило је базу података свих ученика осмих разреда на целој територији Републике Србије, па ће се упис, као и претходних године, обављати електронским путем. Само на тај начин сваки ученик ће моћи да се, искључиво на основу онога што је сам постигао, упише у неку од средњих скола.

Веома је важно разликовати завршни испит од пријемног испита.

Завршни испит полажу сви ученици.

Пријемни испит полажу ученици који су се определили за уметничке школе, филолошке гимназије, математичке гиназије, гимназије за спортисте и школа за таленте.

Да бисте видели остале информације о завршном испиту и упису у средње школе кликните овде.

Print Friendly, PDF & Email