Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

DSCN7265

Нађа Димитријевић (у средини) са песникињом Виолетом Јовић и Ивом Николић из Зајечара

Пре или касније, сваки труд се исплати. То нам је доказала и ученица  II3 НАЂА ДИМИТРИЈЕВИЋ, која је под менторством учитељице Виолете Митровић освојила ПРВУ НАГРАДУ на Републичкој смотри читалаштва „Читалићи 2016“.

Домаћин Смотре је 21.маја била ОШ“Иван Вушовић“ из Ражња, са које делегација наше школе носи прелепе утиске. Наши домаћини су обојили тмуран  мајски дан топлом добродошлицом и одличном организацијом, а  гости – око 300 ученика и 200 наставника и родитеља  из целе Србије, узвратили смо дечјом грајом, холом пуним креативних штандова, којима се свако од нас трудио да на најбољи и најоригиналнији  начин представи своју школу и Читалиће.

Захваљујемо се Ауторском тиму Читалића, директорки ОШ“Иван Вушовић“ Драгани Миленковић, као и наставнику те школе Предрагу Барјактаровићу на гостопримству и примеру добре организације једне овако важне републичке манифестације.  Хвала писцима који су својим присуством и лепим речима учинили да се осећамо посебним. Неизоставно хвала директору наше школе Небојши Трифићу, који није допустио да изостанемо са учешћа на Смотри, те је организовао превоз за  делегацију коју су чинили наши ученици и наставници.

Поносни на нашу Нађу, која је својим примером подстакла многе ученике да се прикључе пројекту следеће године, обећавамо још пуно вредних Читалића и сјајних резултата.

Координатор школског тима
Неда Павловић

 

 

Print Friendly, PDF & Email