Наша Нађа најбољи Читалић у Србији

DSCN7265
Нађа Димитријевић (у средини) са песникињом Виолетом Јовић и Ивом Николић из Зајечара

Пре или касније, сваки труд се исплати. То нам је доказала и ученица  II3 НАЂА ДИМИТРИЈЕВИЋ, која је под менторством учитељице Виолете Митровић освојила ПРВУ НАГРАДУ на Републичкој смотри читалаштва „Читалићи 2016“.

Домаћин Смотре је 21.маја била ОШ“Иван Вушовић“ из Ражња, са које делегација наше школе носи прелепе утиске. Наши домаћини су обојили тмуран  мајски дан топлом добродошлицом и одличном организацијом, а  гости – око 300 ученика и 200 наставника и родитеља  из целе Србије, узвратили смо дечјом грајом, холом пуним креативних штандова, којима се свако од нас трудио да на најбољи и најоригиналнији  начин представи своју школу и Читалиће.

Захваљујемо се Ауторском тиму Читалића, директорки ОШ“Иван Вушовић“ Драгани Миленковић, као и наставнику те школе Предрагу Барјактаровићу на гостопримству и примеру добре организације једне овако важне републичке манифестације.  Хвала писцима који су својим присуством и лепим речима учинили да се осећамо посебним. Неизоставно хвала директору наше школе Небојши Трифићу, који није допустио да изостанемо са учешћа на Смотри, те је организовао превоз за  делегацију коју су чинили наши ученици и наставници.

Поносни на нашу Нађу, која је својим примером подстакла многе ученике да се прикључе пројекту следеће године, обећавамо још пуно вредних Читалића и сјајних резултата.

Координатор школског тима
Неда Павловић