Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Аqva Viva и Министарство просвете, науке и технолошког развоја покренули су програм „Покренимо нашу децу“ на основу забрињавајућих података и резултата у вези са физичком активношћу и здравственим стањем деце до којих су дошли истраживачи, како у свету тако и код нас.

Аqva Viva позната је као бренд који подржава и промовише активан стил живота и редовну физичку активност као један од главних предуслова за дуг и здрав живот. Знајући да се добре навике за цео живот граде у детињству,  Аqva Viva је покренула акцију чији је циљ да школарцима у Србији приближи културу физичке активности у сваком дану, осмишљену тако да превенира све заступљеније поремећаје држања и тела уопште. Заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) и Српским савезом професора физичког васпитања и спорта (ССПФВС),  Аqva Viva иницирала је програм „Покренимо нашу децу“ којим се уводи додатна свакодневна физичка активност за ученике од 1. до 4. разреда у свих 1206 основних школа у Србији.

Статистика је показала:

  • Свако пето дете има лоше држање тела
  • Свако четврто је гојазно
  • Чак 70 одсто наше деце је недовољно физички активно

У нашој школи програм вежбања спроводи се свакодневно у свим млађим разредима. Одељења 2-2, 2-3 и 3-4 учествовала су и на конкурсу који је компанија Аqva Viva организовала крајем децембра 2017. Делић атмосфере можете погледати у прилогу.