Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

У  школској 2015/2016. године, Дечји културни центар Београд и удружење „KLETT друштво за развој образовања“ реализују програм под називом Певајмо сви, ауторке др Гордане Илић, намењен ученицима, учитељима и наставницима београдских основних школа. Наша школа је од септембра укључена  у реализацију програма. 

Циљ програма је да негује оптимизам и подстиче сарадњу учитеља/наставника, родитеља и ученика да заједно припремају и изводе квалитетну вокалну музику учешћем у раду мешовитог хора Певајмо сви на одељењском, школском и градском нивоу.

Програм реализују Гордана Илић, доктор методике наставе музичке културе, Мирјана Илић, дипломирани педагог и учитељи Школе. 

До сада су учитељи похађали  четири радионице на теме из предмета Музичка култура у трајању од по 90 минута  у просторијама Дечјег културног центра Београд.  Анимирани су и ученици и учитељи у раду школског одељенског  хора. У наредном периоду очекује се наступ хорова пред реализаторима програма и сугестије за даљи рад. А за најуспешније у плану је и учешће на концерту одељењских хорова у Дечјем културном центру Београду, у  јуну 2016. год.

                Очекивани ефекти програма су : боља сарадња међу запосленима у школи;  оснажене професионалне компетенције учитеља и унапређено знање и вештине ученика у области: мелодике, ритма, вокалне технике и хорског певања; оснажен естетски критеријум и даљи развој особина ученика као што су: упорност, прецизност, креативност и припадност колективу; неговање рада одељењских хорова; учествовање одељењских/школских хорова и градског хора Певајмо сви у културном животу локалне заједнице са програмима који представљају квалитетну вокалну музику.

      Део тамосфере са одељенских проба погледајте у галерији.