Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

d99b414d-9185-4cfb-8e99-a57694fcc3caУченике основних и средњих школа, те предшколску децу позивамо да, у оквиру такмичења и под вођством својих ментора, решавају ликовне задатке с подручја архитектурног обликовања.

  1. Позивамо да фотографијом представе занимљиве зграде, архитектурне елементе и детаље. Фотографије морају бити квалитетно урађене на фото папиру или другом тврђем папиру.
  2. Позивамо да реше ликовни задатак по жељи, у којим ће да представе имагинарне објекте. Настале креације могу бити дводимензионалне (цртежи, слике, графике, фотографије) или тродимензионалне (макете, просторне поставке).

Ликовна дела морају бити достављена у оригиналном облику. Фотографије ликовних дела мањих димензија које је могуће доставити у оригиналу, неће се узети у обзир. Фотографије ликовних дела ће се узети у обзир само у случају просторских поставки већих димензија (инсталације), које није могуће преносити.

Ликовна дела морају бити достављена без оквира или паспартуа, на тврдој подлози. Ликовна дела у туби неће бити прихваћена.

Ментор (ликовни педагог, учитељ, васпитач) може суделовати са највише 6 ликовних дела (појединачне школе). Димензије макете не смеју прекорачити 40x40x40 цм. 

Сваки послат рад мора имати следеће податке:

  • Име и презиме аутора, узраст, разред,
  • Наслов ликовнега дела, ликовни задатак, ликовна техника,
  • Име и презиме ментора,
  • Име и адреса васпитно-образовне установе,
  • Електронска пошта ментора.

Завршна приредба са изложбом ликовних радова ће се одржати у месецу октобру 2016. Ментори ће добити позивнице електронском поштом.

Ликовна дела пошаљите или доставите лично до 16.6.2016. на адресу:

Društvo likovnih pedagogov Primorja, Štanjel 24,  6222 Štanjel,  (s dopisom) Po Fabianijevih poteh(латиницом)

Додатне информације можете добити код Власте Маркочич (vlasta.markocic@gmail.com) или Тање Самец (tanja203@gmail.com).

Каталоге протеклих такмичења можете погледати на http://os-komen.weebly.com/  у рубрици  Дејавности ин пројекти/По Фабианијевих потех.

Равнатељица ОШ „Комен”:
Нивес Цек       

Председник ДЛПП:
Васја Нанут     

Равнатељица ОШ Дутовље:
Дорис Орел

Извор: Табла

Print Friendly, PDF & Email