Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

По дванаести пут у Мионици-Бања Врујци 28-29.маја биће одржан међународни фестивала „Дечји сабор - Креативна чаролија”. Циљ овог сабора је дружење деце основношколског узраста у циљу размене сазнајних  искустава руралне и урбане средине, као и развијање креативности и стицање нових знања, упознавање са историјским обележјима мионичког краја, примена стечених знања током наставних и ваннаставних активности.

Ученици и наставници наше школе су конкурисали за предстојећи фестивал са образовним филмом „Врсте линија”, на тему „Подстицајна средина за учење - Место где идеје обликују стварност”, чији су аутори Драгана Мосуровић - наставница техничког и информатичког образовања и  Славица Мастиловић - наставница математике и информатике. Главни актери су ученици V4: Анастасија Спирић, Анка Панајотовић, Исидора Ђорђевић, Јована Додић, Анђела Ћатић, Љиљана Келовић, Јана Спасовски, Јелена Стаменковић, Звездана Теофиловић, Бојан Ђорђевић. 

Погледајте филм и пожелите нам срећу!

Print Friendly, PDF & Email