Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

У оквиру манифестације „Београдска зима”, коју организује Градска управа града Београда, у петак, 24. јануара 2020. године, од 11 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд одржан  је СВЕТОСАВСКИ КОНЦЕРТ „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“.

Светосавски концерт „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“ одржан је поводом обележавања Дана Светог Саве, једног од најзначајних празника у Србији. Музички сегмент програма чинио је  наступ еминентних вокалних солиста домаће музичке сцене – Јелене Томашевић, Бојане Стаменов, Леонтине Вукомановић, Сање Илић и Балканике, Мари Мари, употпуњен наступом јединственог хора триста педесеторо деце млађих разреда основних школа, окупљених у пројекту Града Београда „Београд пева“, Хором Чаролија и Хором Vokal kids.

У оквиру хора шест београдских школа под слоганом „Београд пева”  био је и хор ОШ „Милоје Васић” из Калуђерице чији је наступ помогла и градска општина Гроцка.
Они су извели нумере „Свети Саво, мудра главо” заједно са Леонтином, затим нумеру „Милешевски анђели” са Јеленом Томашевић, „Има право свако дете” са Иваном Петерс
За крај овогодишњег концерта заједнички је изведена Химна Светом Сави.
Диригенти хора су били Огњен Марковић, Александра Станковић, Виолета Ненадић, Жарко Бунос, Анђела Недељковић и Александра Стнковић.

На репертоару Светосавског концерта „Појте и утројте” биле су и песме  Савине речи, Хвала ти, Птице небом а ја друмовима и друге. У програму учествовали су глумци Лазар Дубовац, Злата Нуманагић и Иван Михаиловић, песници Љубивоје Ршумовић и Слободан Станишић и деца из радионице „Поестетика”.

Print Friendly, PDF & Email