Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД  за школску 2020/2021. годину

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД  за школску 2020/21. годину почиње  01. априла.2020. године

У ПРВИ РАЗРЕД уписују се деца рођена ОД 1. МАРТА 2013. ДО 1. МАРТА 2014. ГОДИНЕ  

Према допису Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године упис деце у први разред врши се електронским путем. (преузми допис)

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину од 1.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, биће накнадно достављено обавештење о даљем поступку уписа деце у први разред основне школе.

директор школе, Небојша Трифић с.р.

У оквиру манифестације „Београдска зима”, коју организује Градска управа града Београда, у петак, 24. јануара 2020. године, од 11 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд одржан  је СВЕТОСАВСКИ КОНЦЕРТ „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“.

Светосавски концерт „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“ одржан је поводом обележавања Дана Светог Саве, једног од најзначајних празника у Србији. Музички сегмент програма чинио је  наступ еминентних вокалних солиста домаће музичке сцене – Јелене Томашевић, Бојане Стаменов, Леонтине Вукомановић, Сање Илић и Балканике, Мари Мари, употпуњен наступом јединственог хора триста педесеторо деце млађих разреда основних школа, окупљених у пројекту Града Београда „Београд пева“, Хором Чаролија и Хором Vokal kids.

У оквиру хора шест београдских школа под слоганом „Београд пева”  био је и хор ОШ „Милоје Васић” из Калуђерице чији је наступ помогла и градска општина Гроцка.
Они су извели нумере „Свети Саво, мудра главо” заједно са Леонтином, затим нумеру „Милешевски анђели” са Јеленом Томашевић, „Има право свако дете” са Иваном Петерс
За крај овогодишњег концерта заједнички је изведена Химна Светом Сави.
Диригенти хора су били Огњен Марковић, Александра Станковић, Виолета Ненадић, Жарко Бунос, Анђела Недељковић и Александра Стнковић.

На репертоару Светосавског концерта „Појте и утројте” биле су и песме  Савине речи, Хвала ти, Птице небом а ја друмовима и друге. У програму учествовали су глумци Лазар Дубовац, Злата Нуманагић и Иван Михаиловић, песници Љубивоје Ршумовић и Слободан Станишић и деца из радионице „Поестетика”.

Print Friendly, PDF & Email