У оквиру манифестације „Београдска зима”, коју организује Градска управа града Београда, у петак, 24. јануара 2020. године, од 11 часова, на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд одржан  је СВЕТОСАВСКИ КОНЦЕРТ „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“.

Светосавски концерт „ПОЈТЕ И УТРОЈТЕ“ одржан је поводом обележавања Дана Светог Саве, једног од најзначајних празника у Србији. Музички сегмент програма чинио је  наступ еминентних вокалних солиста домаће музичке сцене – Јелене Томашевић, Бојане Стаменов, Леонтине Вукомановић, Сање Илић и Балканике, Мари Мари, употпуњен наступом јединственог хора триста педесеторо деце млађих разреда основних школа, окупљених у пројекту Града Београда „Београд пева“, Хором Чаролија и Хором Vokal kids.

У оквиру хора шест београдских школа под слоганом „Београд пева“  био је и хор ОШ „Милоје Васић“ из Калуђерице чији је наступ помогла и градска општина Гроцка.
Они су извели нумере „Свети Саво, мудра главо“ заједно са Леонтином, затим нумеру „Милешевски анђели“ са Јеленом Томашевић, „Има право свако дете“ са Иваном Петерс
За крај овогодишњег концерта заједнички је изведена Химна Светом Сави.
Диригенти хора су били Огњен Марковић, Александра Станковић, Виолета Ненадић, Жарко Бунос, Анђела Недељковић и Александра Стнковић.

На репертоару Светосавског концерта „Појте и утројте” биле су и песме  Савине речи, Хвала ти, Птице небом а ја друмовима и друге. У програму учествовали су глумци Лазар Дубовац, Злата Нуманагић и Иван Михаиловић, песници Љубивоје Ршумовић и Слободан Станишић и деца из радионице „Поестетика”.