Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД  за школску 2020/2021. годину

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД  за школску 2020/21. годину почиње  01. априла.2020. године

У ПРВИ РАЗРЕД уписују се деца рођена ОД 1. МАРТА 2013. ДО 1. МАРТА 2014. ГОДИНЕ  

Према допису Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године упис деце у први разред врши се електронским путем. (преузми допис)

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину од 1.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, биће накнадно достављено обавештење о даљем поступку уписа деце у први разред основне школе.

директор школе, Небојша Трифић с.р.

Учитељско друштво из Лесковца већ трећу годину подстиче аматерску продукцију филмова у школама у неколико категорија. Међународни школски  фестивал КРЕативних Филмова - КРЕФ окупио је школска филмска остварења из шест република. Филмови су се такмичили у липдуб филму, мајнкрафт делима и еду врсти. Филм наше школе, радно назван „Хаваји” у категорији липдуб, пласирао се у саму завршницу фестивала. У петак, 29. 9 .2017. , године на свечаној додели награда у Дому културе у Лесковцу освојио је треће место. Награду су, у име школе, примиле учитељице Виолета Митровић и Милена Алексић.  Аутори КРЕФ-а организовали су дводневну едукацију за све присутне у области анимације, сценографије и костима. Предавачи су били истакнути зналци својих струка. Међу њима,  највише овација упућено је било Кирилу Барбарејеву са Факултета образовних наука из Македоније и Небојши Петровићу, продуценту фестивала Аниманија. 

Филм наше школе  је производ заједничког рада свих ученика и учитеља млађих разреда, као и наставника. Велико хвала свим koлегама, родитељима, ученицима и директору  на сарадњи и подршци.  

 

Print Friendly, PDF & Email